För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

Bygga hus

 

Söker du efter någon som kan hjälpa dig att bygga ditt drömhus?

Kustvillans helhetslösning är perfekt för dig som vill bygga ditt eget hus till ett bra pris. Vi använder oss av Paralox-patenterade byggsatser vilket gör det möjligt för oss att vara flexibla och därför har du möjligheten att bygga just ditt drömhus. Vi erbjuder allt ifrån nyckelfärdiga hus till skalbyggsatser som antingen du eller vi kan montera. Våra hus är även kostnadseffektiva i och med att de är lågenergihus tack vare vår premiumisolering som finns i våra väggar och tak.

Vad ska man tänka på när man vill bygga hus?

För den ovana byggaren så är det inte alldeles enkelt att veta hur det faktiskt går till när man bygger ett hus. Hur ritar man ett hus? Hur bygger man ett och vad ska man tänka på när man gör det? Därför kan det vara skönt att slippa göra allt från grunden, inte bara för att det är enklare och mer tidseffektivt, men också för att det ska vara säkert och inte alldeles för dyrt. Tänk på att även om vi hjälper dig att göra det både kostnads och tidseffektivt så är det ett stort projekt att bygga hus med allt vad det innebär. Vill du bygga ditt hus själv krävs det därför att du är en van byggare annars skulle vi rekommendera dig att låta oss montera byggsatserna åt dig.

Fördelarna med Kustvillan

Kustvillan erbjuder en helhetslösning av kvalité där vi verkligen vill och kan hjälpa dig från ritning till verklighet. Vi arbetar med byggblock, det vill säga att vi har färdiga väggar, fönster, tak och hörn. Skalen på alla våra byggblock är premium energiklassade och miljösmarta. Detta gör att du får ett hus som klarar alla väderförhållanden samt att du sparar på energiförbrukningen, speciellt under de lite kallare månaderna. Så vare sig du vill bygga ett enplanshus från grunden eller om du vill ha ett av våra färdiga modulhus så kan vi inte bara lova att du får en kvalitetsprodukt till en rimlig kostnad men också en produkt som är anpassad efter dina behov. Vi har möjligheten att kunna anpassa oss tack vare att vi kan lagerhålla vissa byggblock och tillverka nya väldigt snabbt och effektivt.

Hur gör man då för att beställa ett nyckelfärdigt hus?

Vill du bygga ett eget hus men har ingen egen idé på hur det ska se ut så har vi färdiga modeller och byggsatser. Det du behöver göra då är att kika in på våra modeller och välja någon som du fastnar för och som passar för just din tomt. Allt är anpassningsbart, allt från färgen på fasaden till planlösningen

Beställningsprocessen ser ut som sådan, det är sex steg från det att du bestämt dig för ditt nya hus tills dess att vi har byggt klart den åt dig.

Steg 1: Vi bokar ett möte där vi samtalar med varandra om: era idéer, vilken budget, husets form och utseende samt hur projektet behövs läggas upp.

Steg 2: Vi går igenom ritningar till huset. Om det är ett hus som du själv har en uppfattning om hur det ska se ut så hjälper vi dig att ta fram ritningar till ditt drömhus. Är det däremot en av våra standardmodeller så försöker vi anpassa huset efter tomten och dylikt. Så oavsett så behövs ritningar ganska tidigt bland annat för att kunna få ansöka om bygglov men också för att kunna räkna på materialåtgången och entreprenörskostnader.

Steg 3: Avtal skrivs. Vi skriver ett ABS18 avtal som är framtaget av villaägarnas riksförbund, konsumentverket och andra branschaktörer. Det här avtalet är framtaget för din trygghet som konsument och för oss som leverantörer. Förmåner som är inkluderade är bl.a. färdigställandeskydd, allriskförsäkring och ansvarsförsäkring.

Steg 4: Kustvillan har förmodligen marknadens kortaste leveranstider. Inom ca 8 veckor från det att avtal har skrivits så står vi redo för leverans av ditt hus. Standarden i branschen är oftast ungefär 1 år eller mer för att få sätta igång med projektet, men vi på Kustvillan vet att du som kund inte vill vänta så länge. Vi har färdiga byggsatser som kan lagerhållas tack vare vårt byggsystem. Skulle vi sakna några delar så kan vi snabbt och enkelt tillverka nya delar utan att för den delen kompromissa med dina önskemål.

Steg 5: Vi lägger stor vikt i att få ditt hus vädertätt så snabbt som möjligt när vi väl påbörjar bygget. Vi monterar väggar, takstolar och lägger takpapp på några dagar oftast., Sedan monteras takplåt och Elitfönster och därmed har huset isolerats färdigt. Sedan fattas arbetet med insidan av huset som antingen vi eller du gör klart beroende på överenskommelse.

Steg 6: Mellan tre till fem månader från det att bygget har börjat står ditt hus redo för inflytt. Nu är det helt upp till dig att möblera så att det blir ett hem, ditt hem. Det går även att beställa huset helt och hållet nyckelfärdigt efter egen vilja. Våra hus är lågenergihus med smart isolering vilket drar ner din månatliga kostnad. Att bygga ett prisvänligt drömhus har aldrig varit enklare!

Kontakta en av våra säljare

Vilka typer av hus finns det?

Vi har egentligen alla typer av hus och villor att erbjuda. Allt från enplanshus, modulhus till större villor med fler våningar. Du kan kika på dessa på vår hemsida under fliken “husmodeller”. Tack vare byggblocken från Paralox så kan vi på Kustvillan anpassa våra byggblock efter dina önskemål väldigt enkelt. Detta innebär att det aldrig har varit enklare att bygga hus överlag, men ditt drömhus i synnerhet. Vi på Kustvillan är inte bara ute efter att bygga ett hus, vi vill hjälpa dig att bygga ditt drömhus!

Vad kostar det att bygga ett hus?

Kostnaden för att bygga just ditt hus kan variera. Först och främst beror det på hur mycket vi ska bygga. Vill du bara ha skalet och att vi monterar det? Vill du ha ett komplett hus? Vill du även ha inredning och dylikt installerat som på våra nyckelfärdiga hus? Priset varierar också beroende på storlek och husets modell. Det vi kan säga är att våra priser är bland de lägsta på marknaden.

Tips inför köp

Ett tips inför ditt nya husköp är att kika med någon som du känner som har byggt sitt eget hus, eller om du inte har det så tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller dylikt kring vår tjänst eller kring husbygge överlag, så försöker vi hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Kontakta oss

Har du frågor till oss? Kontakta vår kundtjänst eller kom på besök till vår huvudkontor i Sundsvall. Vår byggnad ligger dessutom i direkt anslutning till Paralox, vilka är de som levererar byggsystemet till alla våra byggnader. Detta innebär också kort leveranstid och beslutskedja till produktion. Därför kan du som är på besök komma in till oss och känna på produkten innan du bestämmer dig för ditt husbygge.

Att bygga ett hem med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi inte ett hus, vi bygger ditt hus.