FRIHETEN ATT FÅ VÄLJA

Vi tror på friheten att få välja. Både när det gäller husets form, inredningsstil, prisläge, energieffektivitet och omfattning. Därför finns alla våra husmodeller i ett basutförande som med hjälp av materialpotter kan utformas till det hem som passar er bäst. Ni kan även välja omfattningen, allt från byggsats till ett inflyttningsklart hem. På så sätt har ni stora möjligheter att påverka utseende, innehåll och kostnader för bygget, både vid uppförandet och för framtiden.

VAD INGÅR I PRISET?

Priserna på våra hus gäller utan ändringar i och med att vi kan återanvända ritningar och till stora delar konstruktionsberäkningar. Vill du göra ändringar utifrån denna modell eller vilken annan husmodell som helst som finns på marknaden, alternativt rita upp ett helt egendesignat hus, kontakta en av våra säljare så hjälper vi er med råd och prisuppgifter.
I våra inflyttningsklara priser har vi valt att inkludera så mycket vi kan, vi har till och med inkluderat grundplatta med golvvärme för att förenkla för er i jämförelsen av vad det verkligen kostar. Priserna är cirkapriser då hänsyn inte tagits till lokala avvikelser, svårtillgänglig byggplats, resor och traktamenten eller liknande. De flesta tar inte med byggkostnader såsom byggbodar, ställningar, lossning mm. För att ni ska kunna jämföra mellan våra hus och andra husleverantörer har vi tillsvidare valt att inte ta med dessa i vårt pris. Vi ger dock en grov uppskattning av dessa kostnader så att ni får en ärlig bild av vad det kostar. I offerten från oss får du också dessa kostnader ännu mer specificerade eftersom de kan bero på tomtförhållanden, avstånd och liknande. När du väljer ett inflyttningsklart hus från oss summerar du huset och byggkostnader. Tänk på att tomt och markarbeten, anslutningsavgifter samt bank och myndighetskostnader alltid tillkommer när du ska bygga hus, oavsett med vem du bygger ditt hus med. För att ni ska känna er trygg upprättar vi en alltid en Produktionskostnadskalkyl tillsammans med er för att fånga samtliga kostnader, även de som inte rör själva byggnaden. Läs mer nedan.

– Hur vill du ha det?

FRI UTFORMNING

Det som främst skiljer Kustvillan från andra aktörer är att vi tror att ni som kund själva vill bestämma hur ert hem ska se ut. Därför erbjuder vi fri utformning av byggnaden tillsammans med materialpotter inom flera viktiga områden.

NI VET BÄST VAD ERT HUS BEHÖVER

Vi tror på att ni som kund bäst vet placering och storlek på de öppningar som passar ert unika hem bäst. Därför kan ni själva välja Diplomatdörrar och Elitfönster till ett värde som motsvarar det belopp som visas under fönsterpott.

SÅ FUNGERAR VÅRA MATERIALPOTTER
Materialpotter är belopp att fritt fördela inom exempelvis kategorierna kök, badrum och fönster. Väljer ni inflyttningsklart så finns det även potter för kakel och klinker till vårtummen. Med dem kan ni designa ert hem som ni vill. Beloppen räknas av från respektive leverantörs aktuella prislista. Vill man ha det “lilla extra” inom någon kategori så väljer man det och då tillkommer mellanskillnaden. För den som vill, finns det färdiga lösningar.

– Vad vill du ha?

FRI MATERIALOMFATTNING

Vi tror på ett långsiktigt och hållbart byggande. Därför har vi valt ett premium energiklassat tätt klimatskal med en extrem isoleringsförmåga. När ni utformat ert hus resulterar det i en högkvalitativ villabyggsats som byggts inomhus i varma torra lokaler, som består av en skalbyggsats och en invändig materialsats.

SKALBYGGSATS

Enkelt förklarat kan man säga att allt material som du ser utifrån, ingår i husskalet. Vi tror på ett långsiktigt och hållbart byggande. Därför har vi valt ett premium energiklassat tätt klimatskal med en extrem isoleringsförmåga. Det är så energieffektivt att vi gärna pratar mer om byggdelarnas energivärde; exempelvis är vår instegsvägg en 3-skiktsvägg med 290 mm isolering med ett U-värde på endast 0,138 W/(m2·K). Jämför gärna med andra. Isoleringens tjocklek påverkar, men tänk på att kvaliteten på isolering påverkar lika mycket.

 • Paralox Byggsytem,
 • 45×170 Stomme med heltäckande isolering
 • Grundmålad stående träfasad,
 • Paralox Signature
 • Takstol enligt ritning
 • Tak, plåt i fals- eller tegelpanneprofil
 • Komplett avvattning med tillhörande plåtdetaljer
 • Fönster, Elitfönster
 • Ytterdörrar, Diplomat
INVÄNDIG MATERIALSATS

Enkelt förklarat kan man säga att allt invändigt material till huset ingår, som inte utförs av övriga hantverkstjänster (se inredningsklart). Med vår invändiga materialsats får ni ett fördelaktigt pris på allt ni behöver för att färdigställa det invändiga snickeriarbetena.

 • Vi tror på att Ni som kund själva vill bestämma hur ert kök ska se ut och vilket kök som passar ert hem bäst. Därför kan ni välja valfri köksinredning från Marbodal och vitvaror till ett bruttovärde av kökets materialpott.
 • Vi tror även att ni vill ha friheten att bestämma hur era badrum ska designas samt med vilken inredning. Så även här finns det materialpotter. Se din offert för exakt info.
 • Vi valt att ta höjd för ett ekparkettgolv från Tarkett till alla torra utrymmen.
 • Isolerad installationsvägg samt innerväggar
 • Innerdörrar, Diplomat slät vit
 • Innertak, Gips
 • Vitmålat listverk: sockel, dörrfoder och smygar
 • Rak eller L-formad trappa i furu. (ingår ej i 1½-planshus basutförande)

– Vilken hjälp önskar du?

FRI ENTREPRENADFORM

Ni kan välja att få hjälp med allt, göra vissa delar själv eller endast köpa en villabyggsats. Tänk på att även om våra byggsatser består av få byggdelar och går snabbt att resa och är väldigt lätta att montera, så krävs det god planering och tid om man inte är en van byggare.

SKALBYGGSATS

Gör det själv

Denna form innebär att du enbart köper själva byggsatsen av Kustvillan. Våra byggsatser består av få byggdelar och går snabbt att resa och är väldigt lätta att montera. Det är då du, eller om du utser någon annan person, som samordnar bygget och utser entreprenörer för t.ex. snickerier, installation av vatten, värme och målning. Du har det juridiska ansvaret om inte annat är avtalat.

Avtalsform: Generalentreprenad eller Delad entreprenad

SKALMONTERING

Delad entreprenad

Detta är ett bra alternativ om du t ex har tänkt att göra mycket själv. Vi vet vikten av att snabbt komma under tak, för att undvika att vädret påverkar resultatet av er husbyggnation. Därför rekommenderar vi att börja med ett Husskal inkl. montering. I detta steg kommer ett team av montörer från Paralox och monterar skalet. Med skalmontering får man komplett utsida av huset monterat med tak, avvattningar, fönster, ytterdörrar och alla yttre detaljer på plats. På så sätt kommer ni snabbt under tak och får även en låsbar plats att förvara material och arbeta på.

INFLYTTNINGSKLART

Totalentreprenad: en part – ett kontrakt

Inflyttningsklart.

Snickare: Komplett montering av samtliga snickerier

VVS-montörer: Komplett installation av VVS-leverans. (Värme, ventilation vatten och sanitet.)

Kakelsättare: Vi tror även att kakel och klinker är viktigt för prägeln på ert hus. Därför finns det inkluderade kakel och klinkerpotter för alla våtrum, så att Ni fritt kan designa dem.

Målare: Tapetsering eller målning av väggar.

Elektriker: Komplett, driftsatt och kontrollerad elinstallation för kraft, vägguttag, anslutningspunkter och belysning i omfattning enligt Svensk Standard SS 437 01 46.

TOTALENTREPRENAD INKL PLATTA PÅ MARK

Grundarbete: Betongplatta

Att gjuta en betongplatta är den klart vanligaste grundläggningsformen för isolerade konstruktioner. Det som gör betongplattan så populär är att den erbjuder en fuktsäker lösning och den ger möjligheten till att isolera grunden ordentligt samt att den har en tilltalande bygghöjd. Du får dessutom en konstruktion som minskar riskerna för sättningar betydligt, eftersom anläggningsytan mot marken är så stor. Därför har vi valt betongplatta som vår standardgrund, inkl. material och montering.

VAD INGÅR HOS KUSTVILLAN?

I allt vi gör vill vi leverera bästa kvalitet och inkludera allt ovan mark. Inga undantag och inga överraskande tillägg. Här har vi specificerat det som främst skiljer sig från vad andra vanligtvis inte inkluderar, allt detta ingår i Kustvillans pris på inflyttningsklart (Totalentreprenad).

FRIHETEN ATT UTFORMA
PLATTA PÅ MARK MED VATTENBUREN GOLVVÄRME
ENERGIEFFEKTIVASTE VÄGGEN
FALSAT PLÅTTAK
KAKEL OCH KLINKER

VAD INGÅR INTE HOS KUSTVILLAN?

Lika viktigt som att kolla vad som ingår är att ta reda på vad som inte ingår. I likhet med alla övriga hustillverkare ligger vissa kostnader utanför priset. Det är viktigt att du känner till vad som inte ingår, därför redovisar vi våra undantag extra tydligt här.

TOMT OCH AVGIFTER
Ni behöver en tomt att ställa huset på. Ni kommer även att behöva anslutning av el, vatten och avlopp till tomten. Dessa kostnader beror i princip alltid på unika förutsättningar lokalt. Därför har vi i likhet med övriga hustillverkare valt att lägga dessa kostnader utanför priset.
EXPLOATERINGSKOSTNAD
Ni kommer även att behöva förbereda marken för grunden. Kostnader för markentreprenader beror i princip alltid på tomtens unika förutsättningar. Därför har vi i likhet med övriga hustillverkare valt att lägga dessa kostnader utanför priset.
TILLVAL SOM EJ SPECIFICERAS
I allt vi gör vill vi leverera bästa kvalitet och inkludera allt ovan mark. Det framgår i er offert vilken omfattning och vilka tillval som är inkluderade. Tillsammans med vår leveransdeklaration kan ni i detalj se vad som ingår. Ni får även med en checklista som berättar vilka tillval som ni inte valt att lägga till.
BYGGHERREKOSTNADER
Exempel på övriga byggherrekostnader är lagfart, bygglov, pantbrev och räntor. Storleken på byggherrekostnader beror i princip alltid på lokala förutsättningar och hur ni väljer att finansiera ert hem. Därför har vi i likhet med övriga hustillverkare initialt valt att lägga dessa kostnader utanför priset. När vi vet mer om var, när och vid vilken årstid ni avser att bygga så överlämnar vi en produktionskostnadskalkyl som gäller för just era unika förutsättningar.
BYGGKOSTNADER
Exempel på byggkostnader är byggbod, ställning, lossning, krankostnad och liknande.

JAG ÄR INTRESSERAD JAG VILL VETA MER!